110.- És necessita un Aixopluc de ciutat. Cal motivar sortir de la pobresa però cal atendre els més pobres. ELS SENSE SOSTRE SÓN UN REPTE DELS DRETS SOCIALS.-

Davant la situació actual de lamentacions i "quejicas".

Cal motivar sortir de la pobresa però cal atendre els més pobres i de forma més immediata.

 ELS SENSE SOSTRE ÉS UN REPTE DELS DRETS SOCIALS.-

Per Josep Maria Ferran.-

Investigació solidària en resolucions ciutadanes Drets Humans i de la Natura.- És president veïnal i secretariat de comunicació de la federació veïnal Segle XXI de Tarragona Nord, Centre, Eixample i altres. Entre altres tasques solidàries

Les persones sense sostre tenen dret a ser ajudats a sortir de la misèria i de la pobresa més acusada com es tenir que dormir al carrer de forma crònica per a sobreviure.

El dret a menjador  i el dret a llit, motivat però també en les oportunitats per a sortir del cercle tancar i determinat de la pobresa. No podem mantenir situacions paràsites sinó estimular a sortir de la pobresa amb suports motivacionals, ajuts, recursos i eines. 

La Fundació Bona Nit fa una tasca molt important limitant els dies d'atenció però en la mirada a espavilar-se a buscar feina, a formar-se, etc

Diverses entitats de Tarragona donen també de menjar als més pobres.


Les persones i els animals precisen un tracte digne.- 

Cal buscar un espai tot pensant amb els drets dels gossos com són la platjacan o els pipi can dels parcs. Els humans també i en concret els sense sostre puguin dormir sense molestar al veïnat i que hi hagin wc públics. Un espai per acampar i prendre decisions per a sortir de la situació provisional o crònica de misèria del carrer.

Per això ho podem fer entre tots, no facilitant als qui estan dormint pels carrers ni menjar ni beure sinó facilitar els donatius i informar com orientar cap a Càritas i a la Fundació Bonanit per a què facilitin llits i menjars. Així com altres entitats com Creu Roja o Banc d'Aliments.

Tot hom té dret a un plat calent i a un llit o al menys a un espai on es pugui passar la nit en condicions i no de qualsevol manera pels bancs dels carrers o en els caixers dels bancs.

És hora de plantejar-se un "AIXOPLUC", espai que es pugui dormir i fer les necessitats de wc en uns mínims dignes de ser humans i no tirats pels carrers com si fossin menys que animals.


Nosaltres oferim amb humilitat atenció  i suport motivacional en aprendre a aprendre sempre i escoltem a totes les persones. Oferim un programa social Cooppel (atenció al dol, conversa aprenentatge oral del català i del castellà per a estranger, suport motivacional a lestudi per competències bàsiques jugant a jocs Cooppel de rol i d'estratègia, etc.

Restem a la teva disposició, les 24 hores.

Escriu al what's 619 79 39 69. Responem el més aviat possible.

En aquest sentit expressat en aquest text nosaltres proposem entrevistes solidàries i escolta activa a les persones que ho necessitin o que ho demanin.

Més info sobre els Drets de les persones Sense sostre

https://www.santegidio.org/pageID/30284/langID/ca/itemID/46241/Una-llei-de-defensa-dels-drets-dels-sensesostre-SantEgidio-la-presenta-avui-al-Parlament-de-Catalunya.html


https://solidaritat.santjoandedeu.org/ca/presentem-una-llei-pels-drets-de-les-persones-sense-llar/


https://www.naciodigital.cat/noticia/229675/politica/parlament-impulsa-llei-garantir-drets-persones-sense-llar





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

169.- Un focus irritable veïnal en el nostre de barri degut a sorolls desproporcionats.-

175. AAVV Verge del Carme, resolem i som portaveus del barri.-