19.- La Veïnal del Carme formarà a Agents Voluntaris en Drets Veïnals.-

 Avui ser demòcrata vol dir escoltar a les persones i donar oportunitats per a cooperar

1.- La Veïnal del Carme de Tarragona formarà a Agents Voluntaris en Drets Veïnals en la seguretat, salut i sostenibilitat ODS 2030.-

Obert a tot hom que vulgui participar. Tota la ciutadania. Obert també a professionals tècnics i de la política municipal.

Preparem a la ciutadania en general, cada pare, mare, persona jubilada, adulta, cada veí i veïna, cada membre de junta de comunitat de propietaris, etc

Ens coordinarem amb els professionals de les Finques de Propietaris i Residents, amb l'ORC dels Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana i amb els Serveis municipals i de la Generalitat de Catalunya.

Formem a Agents Voluntaris Telemàtics en Drets Veïnals. Atenen a contactants amb atenció en l'escolta activa. Serà per sistema Meet. Tres sessions de dues hores.

Les competències són l'escolta activa, les iniciatives i els drets humans, la mediació i la negociació veïnal, les capacitats d'observació, d'anàlisi i d'interpretació del comportament, de les dades i dels fets. Drets i responsabilitats. Danys i perjudicis i compensacions. Procediments per a reclamar o demanar la intervenció de la BIR, etc.

Escriu-nos sense cap compromís   Cooperem pel diàleg i pel progrés (Cooppel).

What's 619 79 39 69   info@cooppel.org



2.- L'oficina de l'associació veïnal del Carme ja està oberta i aten per what's 619 79 39 69 les 24 hores, responem tant aviat com podem.



3.- Josep Maria Ferran i Torrent nou president de l'associació veïnal, practica presencialment d'agent voluntari en Drets Veïnals ja fa unes setmanes i dur a terme aquestes tasques voluntàries i solidàries:

1.- Patrulla el barri pel matí i pel vespre, identifico necessitats puntuals i saludo als comerços, al veïnat i altres transeünts del barri.-

2.- Atenc a turistes per a orientar-los o persones que busquen indrets com el Catastre, el CRAM de la casa del Mar, l'estació del tren, d'autobusos, la plaça imperial Tarraco o altres indrets de la ciutat.

CRAM http://sac.gencat.cat/sacgencat/AppJava/organisme_fitxa.jsp?codi=12126

3.- Atenc al veïnat sobre temes propis com idees, iniciatives, queixes per danys i perjudicis de terceres persones. Proposem mediació veïnal per a la resolució de situacions concretes.

4.- Recullo opinions, precs, suggeriments i consideracions del veïnat i dels transeünts.

5.- Respon a preguntes que es poden plantejar.

Per anar en bici o patinet cal un carnet que acrediti està capacitat i una assegurança de responsabilitat civil.

 
Porto una targeta d'identificació múltiple per atendre a les persones.
És un targetó de plàstic on es troben les acreditacions múltiples amb: 
(1) Un certificat mèdic que pot anar sense mascareta sempre que marqui a dos metres d'altre persona,per raons de problemes respiratoris,
(2) Una acreditació de voluntari per la llengua que pot accedir a museus municipals per a consultar o verificar qüestions culturals a la fi d'orientar a la ciutadania a la seva visita, invito a aprendre oralment el català i el castellà amb el sistema Cooppel telemàtic.
(3) Una targeta d'identitat de l'associació veïnal de la del Carme,
(4) Una acreditació com a cooperant de la UNESCO i del projecte Cooppel i com a professor honorari, voluntari, col·laborador amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya en el suport a les persones i a les seves famílies. Persones menor d'edat (primària i ESO) com majors, per a totes les edats.
(5) Una acreditació com a professional anometat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on aten a la Víctima com a voluntari espontani al Palau de Justícia de Tarragona.

El progrés ha de respectar les necessitats, els interessos i les capacitats de la ciutadania propera, amb diàleg. Això és un compromís més alt que sortir a la premsa i autodefinir-se progressista.

Sols amb el diàleg democràtic es poden evitar errors que són evitables. 




Per una ciutadania en convivència democràtica activa i autèntica per un barri, una ciutat i un món sa, segur i sostenible
Adherits Causa Cooppel per la Pau i als ODS 2030

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

169.- Un focus irritable veïnal en el nostre de barri degut a sorolls desproporcionats.-

175. AAVV Verge del Carme, resolem i som portaveus del barri.-