16.- Drets de les persones i dels comerços adherits al nostre projecte veïnal VERGE DEL CARME 2021.-

 Drets de les persones i dels nostres comerços adherits al nostre nou projecte veïnal "VERGE DEL CARME  2021":  

1.- Cohesió social, actes culturals i socials de tota mena i festes. Portem una trajectòria de 35 anys.

2.- Oficina de Drets Veïnals i de Mediació. Informació, orientació i assessorament sobre temes jurídics de la ciutadania (família, herències, darreres voluntats, etc. ) i sobre motius de conflicte, molèsties o altres danys i perjudicis.

3.- Suport telemàtic i presencial a les persones i a les seves famílies: Voluntariat per la llengua oral de català i castellà, atenció a persones amb dol, atenció a famílies i a estudiants de primària i ESO, atenció individual a les persones i a les seves famílies sobre temes d'empoderament de la ciutadania en salut, educació, justícia, seguretat i sostenibilitat. Derivació a serveis públics. Atenció a estudiants de BAT i d'universitats.

Període 2021-22

2021. XXXV aniversari de l'associació veïnal Verge del Carme

2021. Onze carrers. De cara el 2022 seran 16 entre carrers i places.

Drets de les persones i dels nostres comerços adherits.-

Cada comerç adherit té dret a un vot a les assemblees i a opinar per what's davant situacions concretes, a igual també tenen dret a vot i a opinar el veïnat que paga la quota anual mínima. També tothom o que resideix al barri o que és associat té dret a participar en els temes o qüestions de barri i de ciutat.

Campanya de promoció social, econòmica i cultural del nostre barri.- 2021

Tres fórmules protectores associatives del nostre barri: comerços adherits, persones associades i donants

 A.- COMERÇOS ADHERITS I VINCULATS:

1.- Concepte del comerç adherit:

Finalitat: Comerç adherit a la informació veïnal, a l’atenció telemàtica o presencial de l’oficina de drets veïnals, a la mediació i a les festes del barri de la nova associació de veïns i veïnes Verge del Carme. Oest Districte Centre de Tarragona, amb 35 anys de trajectòria.

Tot comerç adherit té els següents drets:

1.- Canal What’s.- Constar en un canal de what's per a estar informat sobre temes veïnals del barri. Fer consultes quan les necessiti.

2.- Cartell per comerç i per carrers.- Serà un punt referent amb un cartell on constarà el comerç dins d'una llista del carrer de comerços adherits i altres associacions d’interès cultural i social.

3.- Punt informatiu amb cartells indicadors.- Serà punt informatiu al tenir un cartell sobre informacions puntuals del món veïnal de caire social, econòmic i cultural i està convidat a les activitats.

4.- Ser informat a les persones que són ateses en l'Oficina de Drets Veïnals. On explicarem sobre els comerços adherits a les persones que vulguin informació i orientació sobre els serveis i productes del nostre barri.

5.- Consultar sobre temes jurídics veïnals d’àmbit familiar i personal sobre els Drets. Tenim una assessora jurídica gratuïta amb cita prèvia.

6.- Formar part del nostre Consell Permanent d’Opinió i de Participació del barri (CPOP) i de l’assemblea general.

7.- Tot comerç adherit és considerat soci de l’associació, amb veu i un vot, per formar part del Consell Permanent d’Opinió i Participació (CPOP) i en les assemblees.

8.- Tot comerç adherit i persona associada a títol personal com familiar poden participar en les comunicacions presencials com telemàtiques sobre temes del seu interès, donar a conèixer ofertes o singularitats, aniversaris, competències i experiències professionals que volen compartir i que són d'interès col·lectiu, general i social.

 

2.- Comerços vinculats. Concepte de bar, restaurant o de fira implicat directament a l’espai directe de les festes del barri:

-          Quota d’aportació justa a les dispeses d’infraestructura de les  festes. Estan propers a la celebració de les activitats i poden vendre els seus productes ampliant els seus espais de la terrassa

 

B.- SOCIS I SÒCIES.-

Socis i sòcies, són aquelles que anualment fan un donatiu a partir de 5 euros a l’associació per al seu manteniment així també donen suport de cara a les festes anuals del barri i tenen dret a veu i vot al Consell CPOP i a l’assemblea general. Començarem a cobrar quan tinguem clar el programa de festa del barri 2021.-



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

169.- Un focus irritable veïnal en el nostre de barri degut a sorolls desproporcionats.-

175. AAVV Verge del Carme, resolem i som portaveus del barri.-