02.- Pla de 14 activitats 2021 de la Nova Verge del Carme, associació veïnal Oest del Districte Centre de Tarragona.-

 Prioritari la promoció econòmica, cultural i social dels barris, la participació en els Consells de Districtes i dels Pressupostos Participatius.-

Observem, analitzem, interpretem i millorem el nostre Nou Barri dins del futur Districte del Centre.-

Fomentar la cohesió social i la col·laboració veïnal, la identitat, la pertinença i la participació en la convivència, en la seguretat i en la prevenció civil de la ciutadania per mitjà de la mediació, la negociació i el diàleg.

Ara amb visites personalitzades al veïnat, comerços i establiments i les reunions tot telemàtic d'acord a les mesures sanitàries

La sala d'actes de la Casa del Mar de Tarragona ha estat el nostre espai de reunions presencials fins a la COVID-19. I tan aviat com es pugui es tornaran a emprendre. A més de l'Institut Municipal d'Educació i la parròquia de santa Clara són els espais habituals de els nostres activitats.

Adaptació a les noves circumstàncies preventives sanitàries.
El nostre programa d'activitats de l'any 2021, detallant les accions que farem, els dies dies, els llocs o telemàtic, persones a qui s'adreçaran del barri i de fora del barri.... etc.

Planificació 2021.-
De gener a maig de 2021 , les activitats dutes a terme han estat telemàtiques i de contacte de tu a tu, i de boca a boca en els comerços, amb dues consultes per escrit als quasi dos-cents establiments de la zona i una invitació a la participació.

Maig, 2021.-

1.- Comprem en el nostre barri. Fem-ho!. Cartell junt amb la Federació veïnal Segle XXI. Obert als comerços del nostre barri. Invitació a participar en el díptic de comerços adherits i associats. Inici 24 de maig. Amb una inauguració amb altres associacions veïnals, culturals i socials.

2.- Campanya d'accés universal veïnal a la comunicació digital. Aprenentatge de l'ús dels dispositius. L'adquisició assequible dels dispositius. Cartell pel veïnat i comerços. Inici 31 de maig.

3.- T'escoltem per la Igualtat de Gènere i per la Justícia. Obert a la ciutat. Taula rodona telemàtica o a la Casa del Mar o a l’Ateneu com a espai. Amb persones i entitats del món per la igualtat de Gènere. 27 de maig.

 

Juny, 2021.- 

4.- Dimarts dia 01 de juny a les 8 del vespre inauguració de l'Oficina de Drets Humans d'Atenció al Veïnat i seu de la nostra associació. Posta en alta de l’electricitat, internet, aigua, etc. Horari d’atenció telemàtic i presencial. Amb atenció d’informació, orientació i assessorament a la ciutadania i assessorament jurídic.

5.- Campanya promoció econòmica, social i cultural del nostre barri. La guia telemàtica econòmica, cultural i social del nostre barri i díptics dels comerços adherits en format paper. Comerços recollits en el punt núm. 1. Edició en format paper d’un díptic i repartir-lo en tot el veïnat. Donem a conèixer les persones, entitats i recursos del nostre barri. Inici 15 de juny.

6.- Campanya de diversos motius: Campanya a favor de les persones. Construir la pau en la ment de les persones (UNESCO) i els ODS 2030 (Nacions Unides). Campanya cultural de la ciutadania veïnal. Campanya carrers nets i segurs. Obert al nostre veïnat. Invitació a les comunitats de propietaris del nostre barri a participar per la netedat i per la seguretat. Fulleta invitadora. Inici 22 de juny.

7.- Apadrinament de l'edifici de sant Rafael en el Parc de la ciutat. Campanya de cura dels animals: coloms, gats, gossos, ocells, etc. i de les plantes del barri i del Parc de la Ciutat. 28 de juny

 

Juliol, 2021.- 

8.- Festa del Nou Barri els dies 9, 10 i 11 de juliol. Festa de la Mare de Déu del Carme. Un programa complet segons les limitacions sanitàries amb concert, havaneres, musica pel carrer, missa a la Mare de Déu del Carme a la parròquia de santa Clara. Processó pel carrer i si no e possible acte dins de l’església.

Hi participaran la Coral de santa Clara, els serveis de cant, dansa, jocs orientals, promotora cultural de l’Ateneu de Tarragona, grup de Lleons, Club Maginet, associació Ceradai i causa Cooppel per la Pau.

9.- Campanya de suport Cooppel a la cura per les famílies en temps d'oci. Inici 9 de juliol,

Activitats lúdiques. Com podem divertir-se i aprendre en família. A nivell presencial i en telemàtic. Adreçat principalment a persones grans i a famílies amb menors d’edat sobre tot de les etapes de primària i ESO.

 

Agost, 2021.- 

10.- Cultura de diversió i descans al barri. Activitats a l'espai lliure i respecte a les formes de relació adaptades. Excursions i visites per la ciutat museus, espais naturals i urbans i sales d’exposicions com el refugi de l’Ateneu, el Port, Caixa Forum, etc..

 

Setembre, 2021.-

11.- Entrem a la tardor comunitària veïnal. Les nostres atencions a les famílies amb menors d'edat. A partir del dia 13 de setembre. En farem tot el curs escolar 2021-22.-

- Biblioteca Cooppel Meet adreçada a estudiants de l'ESO. Biblioteca presencial a l'institut Antoni de Martí i Franquès obert a tota la ciutat.

- Com podem tractar els coneixements com el aliments: Màster Cooppel. Amb la versió presencial a l’institut , Casa del Mar i a l’Ateneu de Tarragona

- Converses del dol, d’atenció individualitzada a estudiants de primària i ESO i converses per aprendre el català oral

 

Octubre, 2021.-

12.- Trobades veïnals puntuals telemàtiques o presencials. Portes obertes al suport telemàtic Cooppel a les famílies. A partir del sondeig al veïnat farem xerrades informatives i  orientatives sobre consum, seguretat amb el COR dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, Promourem la Taula per la Igualtat del barri. Lloc: Casa del Mar i en suport telemàtic.

 

Novembre, 2021.- 

13.- Trobades veïnals sobre salut i justícia, Lloc: Casa del Mar o telemàtic

 

Desembre, 2021.- 

14.- Fem la jornada de final d'any. Trobada anual enguany al nostre barri telemàtica o a la Casa del Mar.

Campanya permanent de conscienciació i de sensibilització sobre la nostra Oficina que obrirà el dia 01 de juny. Després del tancament degut a la COVID-19 i de la crisi econòmica pel seu manteniment març 2020 fins ara.

Ara la nostra seu tindrà el nom a partir d'ara de l'Oficina  de Drets Humans en Atenció al Veïnat. (ODHAV), farem un record permanent al nostra estimat RIP "Arcadi Oliveras".-


Un monument de la ciutat apadrinat per la nostra associació de veïnat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

169.- Un focus irritable veïnal en el nostre de barri degut a sorolls desproporcionats.-

175. AAVV Verge del Carme, resolem i som portaveus del barri.-